Rondreis Calabrië

Een rondreis Calabrië komt langs diverse hoogtepunten in het zuiden van Italië. Dit prachtige deel van Italië is bij veel Nederlanders nog onbekend. Terwijl je er een beeldschoon stukje Italië vindt. Ontdek de kustplaatsen vol historie of geniet van het strand rechtstreeks aan de Tyrreense zee. Tijdens een rondreis Calabrië ontdek je verrassende plekjes in de punt van de laars. Een prachtige rondreis Zuid Italië, dus.

Ontdek Calabrië interessante plaatsen

Tijdens een rondreis Calabrië ga je natuurlijk interessante plaatsen ontdekken. Eén van de aanraders is het mooiste dorp van Italië: Morano Calabro (zie foto hieronder). Dit dorpje ligt op zo’n 700 meter hoogte bij de Pollino gebergte. Vanaf hier kan je dan ook genieten van prachtige vergezichten. Een andere interessante plaats ligt bij de kust: Pizzo Calabro. Deze plaats is de bedenker van tartufo ijs en hier kan je uiteraard van genieten. Verder ligt in de teen van de laars Scilla op een rotsblok van 65 meter hoog. De stad is oud en heeft een strategische ligging aan de zee. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op Sicilië en de Etna. Een prachtig onderdeel voor je Italië rondreis.

Morano Calabro

Reisaanbieders rondreis Calabrië

Boek je rondreis bij een van de door ons aanbevolen reisaanbieders.

Dagen

Dagen

Dagen
Rondreis Calabrië- vlag
Mooie pareltjes

Ontdek het Nationaal Park

Calabrië staat niet alleen bekend om de prachtige kust en kustdorpjes. In de teen van de laars vindt je verschillende Nationale Parken. Hier vindt je ook het grootste Nationale Park van Italië: il Pollino. Je kan hier prachtige wandeltochten maken door de ongerepte natuur en bergen. Je vindt hier o.a. wolven en steenarenden. Regelmatig wordt je beloond met een prachtig vergezicht tijdens je wandeling. De wandelingen zijn te maken in verschillende niveaus.

Maak kennis met de historie van de regio

Diverse volkeren hebben in Calabrië gewoond vooral vanwege de tactische ligging. Er zijn dan ook nog steeds archeologische vindplaatsen te zien van verschillende volkeren. In Sabri zijn zelfs overblijfselen te zien van drie oude dorpjes. Het dorp Gerace is absoluut een hoogtepunt voor liefhebbers van de Middeleeuwen. In dit dorpje vindt je namelijk 100 kerken en kathedralen. Daarnaast vindt je verspreid over de regio diverse kastelen.

 

Verblijf in een Argiturismo Calabrië

Wil je genieten van een vakantie Calabrië op een typisch Italiaans adres? Argiturismo is absoluut een aanrader in de regio. Je verblijft hier op het platteland en je maakt echt kennis met de cultuur van Calabrië. Het komt vaak voor dat de bewoners je heerlijke maaltijden vers van het land voorschotele. Dit is echt een aanrader als je het pure Calabrië wilt ontdekken.

Populaire aanbieders

De populairste aanbieders van dit moment voor Italië met een compleet aanbod en veel keuzemogelijheden. Boek je rondreis bij een betrouwbare en ervaren aanbieder, en geniet nog meer van een zorgeloze vakantie.

Boek een dagtocht Eolische eilanden

Vanuit de kust van Calabrië kan je prima een dagtocht Eolische eilanden boeken. Het is een leuke toevoeging aan je rondreis Calabrië. Maak bijvoorbeeld een dagtocht naar Vulcano en bezoek de krater van een vulkaan. Of breng een bezoek aan Stromboli. Deze vulkaan is nog altijd actief en dit is prachtig om in het echt te zien tijdens een dagtocht Eolische eilanden. Kortom je maakt zo je rondreis Calabrië af.

Boek een fly drive Calabrië

Ontdek de regio Calabrië met je eigen huurauto die al voor je klaarstaat op het vliegveld. Je hoeft zo niet eerst zelf naar het zuiden van de laars af te reizen. Ideaal als je tijd wilt besparen met een rondreis Calabrië en zoveel mogelijk van de omgeving wilt zien. Je hebt hier alle tijd voor als je voor een fly drive Calabrië kiest.

 

Enkele van de mooiste plekjes in Calabrië zijn:

  1. Tropea: Een pittoresk kustplaatsje met een prachtig strand, een historisch centrum op een klif en de indrukwekkende kerk van Santa Maria dell’Isola.
  2. Scilla: Een charmant vissersdorpje met kleurrijke huizen, een oud kasteel en legendarische klippen, bekend als de Scylla van de Odyssee.
  3. Pizzo: Een sfeervolle stad met smalle straatjes, historische gebouwen en het kasteel van Murat, evenals de beroemde ’tartufo’ ijsjes.
  4. Aspromonte Nationaal Park: Een adembenemend natuurpark met bergen, bossen en schilderachtige wandelpaden, ideaal voor natuurliefhebbers.
  5. Reggio Calabria: De grootste stad in Calabrië met een promenade langs de kust, de Archeologische Musea met de Riace-bronzen en de imposante kathedraal.
  6. Capo Vaticano: Een schiereiland met prachtige stranden, kristalhelder water en indrukwekkende kliffen, perfect voor zon- en zeeaanbidders.
  7. Gerace: Een middeleeuws stadje met een rijke geschiedenis, smalle straatjes en een imposante kathedraal, evenals een prachtig uitzicht op het omliggende platteland.
  8. Silas: Een pittoresk dorpje in de bergen, bekend om zijn historische architectuur en de spectaculaire Devil’s Bridge.
  9. Crotone: Een stad met oude wortels, een kasteel aan zee en de opvallende kathedraal van Santa Maria Assunta.
  10. Parco Nazionale della Sila: Een nationaal park met uitgestrekte bossen, meren en berglandschappen, perfect voor wandelen, fietsen en natuurverkenning.

Deze plekjes bieden een glimp van de diversiteit en schoonheid van Calabrië, waar zowel natuurliefhebbers als geschiedenisliefhebbers volop kunnen genieten.